Több mint tíz év után emeltek vádat egy rablás elkövetője ellen Siklóson

Több mint tíz év után emeltek vádat egy rablás elkövetője ellen Siklóson

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat a Siklósi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki társaival próbált kirabolni egy bosnyák pénzváltót még 2010-ben – közölte a Baranya megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

 Varga-Koritár György közleményében azt írta: az ügyészség azért csak több mint tíz évvel az eset után emelt vádat, mert a férfi korábban Németországba menekült, s csak 2020 decemberében fogták el, majd idén januárban hozták haza.


    A vádlott 2010 januárjában adott “megbízást” négy ismerősének, hogy raboljanak ki egy bosnyák állampolgárságú, pénzváltással foglalkozó embert, aki a vádlott tudomása szerint napi rendszerességgel több millió forintot tartott magánál.
    A négy férfi beleegyezett a bűncselekmény elkövetésébe, melyhez a vádlott fekete ruhát, símaszkot, valamint kalapácsnyelet és gázsprayt adott a társainak.
    Miközben a vádlott egy benzinkútnál várakozott, a négy férfi közül kettő a sértett lakása mellett, két másik társuk pedig a közelben várta őket. Amikor a sértett és barátnője hazaért, a bokor mögött rejtőző két férfi szinte azonnal rájuk támadt és bántalmazni kezdte őket, majd a nő táskájával elszaladtak.
    A táskában – az elkövetők várakozásával szemben – nem több millió, hanem pusztán alig huszonötezer forint volt.
    A négy embert a Siklósi Járásbíróság 2013-ban már elítélte.


Szóljon hozzá!

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .